Welkom op de ICT & Onderwijswiki van Psychologie.

Doel

Deze wiki heeft tot doel je te helpen je onderwijs te verbeteren met behulp van techniek, in de ruimste zin van het woord. Op deze wiki zul je uitleg vinden van verschillende technieken, maar vooral zul je kunnen vinden hoe iets in de praktijk gebruikt wordt of met welke vraag je welk middel kunt gebruiken om studenten beter de stof eigen te laten maken.

Onderwerpen

Je kunt alle onderwerpen rechts in beeld vinden. Daar vind je onder elkaar de onderwerpen op alfabet gesorteerd. Je kunt ook zoeken met een bepaalde vraag in je achterhoofd. Bijvoorbeeld: wat zijn geschikte Web 2.0 tools die ik kan gebruiken in mijn onderwijs? Wat voor middelen kan ik inzetten bij Presentaties?

We hebben drie soorten categorie├źn gemaakt: Tool, Onderwijsthema en Moeilijkheid.

Wiki

Deze hele site is een Wiki: allemaal verschillende onderwerpen die als naslagwerk kunnen dienen. Maar het leuke van een Wiki is dat je zelf altijd lemma's kunt toevoegen, informatie kunt wijzigen, corrigeren, of voorbeelden kunt toevoegen. De drempel om dat te doen kan niet lager zijn dan hij is: je hoeft niet in te loggen, maar klikt gewoon op de knop Edit boven in beeld, en je kunt doen wat je wilt.

Vragen en hulp

Het doel van deze Wiki is niet alleen om je op idee├źn te brengen en je inspireren, maar ook om in het onderwijs gebruikt te worden. Wanneer je aan de gang wilt gaan met een nieuwe techniek of iets nieuws wilt proberen, dan helpen we je er graag mee om dat te realiseren. Loop dan vooral eens langs in kamer 1.03, bel, of stuur een mailtje.
We denken graag met je mee. En dat geldt ook voor studenten!

Met vriendelijke groet,
Bart van Loenen
Tel 6907